Läsutmaningen 2017-09-03T16:30:09+00:00

LÄSUTMANINGEN

2013 genomfördes den första läsutmaningen och då var det 19 deltagande skolor runt om i världen och barnen läste som aldrig förr. Vilken succé det blev! Inte trodde vi att det kunde överträffas.

Förra året, 2017 deltog 40 läsglada skolor världen över och på flera av dessa platser genomfördes det även fantastiska och inspirerande lässtrategilektioner i samband med utmaningen.

Det är en stor ära att koras till mästerläsare, men inte nog med det så finns det fina priser att vinna. Riksföreningen Sverigekontakt bidrar med fina individuella priser i form av bokpresentkort men även bokpaket till de skolor som vinner skolutmaningen. SUF, bidrar med iPads, som lottas ut bland deltagande skolor och vår fantastiska författare Therese Loreskär delger sina erfarenheter och historier i form av ett författarsamtal som lottas ut.

Alla från förskoleklass till åk 9 i våra svenska utlandsskolor och svensk kompletterande skolor runt om i världen är välkomna att delta. Den är helt kostnadsfri, så tveka inte att anmäla er redan idag!

                     ———————-
MVH Tommy o Lottis på Svenska skolan Teneriffa
lasutmaningen@teneriffaskolan.se

HÅLLTIDER 2017-18