Läsutmaningen 2019-09-18T23:11:43+02:00

LÄSUTMANINGEN 2020

2013 genomfördes den första läsutmaningen och nu är det dags för åttonde gången! Utmaningen består i två delar; den individuella delen där eleverna utvecklar sin läskondition och skoldelen där läsförståelsen utvecklas under pedagogernas ledning.

Att man utöver lyckan av att hitta hem till böckernas värld även kan vinna priser och lyftas på olika sätt gör ju det hela knappast sämre och vi är därför så glada att våra trotjänare bland prisutdelare fortfarande är med oss:

  • Riksföreningen Sverigekontakt bidrar med fina individuella priser i form av bokpresentkort men även bokpaket till de skolor som vinner skolutmaningen.
  • SUF, bidrar med iPads, som lottas ut bland deltagande skolor
  • Therese Loreskär, vår fantastiska författare, delger sina erfarenheter och historier i form av ett författarsamtal som lottas ut.

Alla från förskoleklass till åk 9 i våra svenska utlandsskolor och svensk kompletterande skolor runt om i världen är välkomna att delta. Den är helt kostnadsfri, så tveka inte att anmäla er redan idag! Anmälan gör ni på vår Facebooksida: ”Världens läsutmaning” Har ni frågor eller funderingar, hör av er på vår Facebooksida där all kommunikation sker.

MVH Tommy o Lottis på Svenska skolan Teneriffa

Mer info hittar ni nedan samt alltså på vår Facebooksida

Anmälan

Anmälan görs under höstterminen 2019 och på en länk som ni hittar på vår Facebooksida ”Världens läsutmaning”

All info, dvs tävlingsinfo, läskort, diplom mm finns på vår Facebooksida.

Tävlingen

Mellan den 1/1-22/5 2020 väljer ni ut 14 sammanhängande dagar då eleverna läser så mycket de orkar och ni genomför lässtrategilektioner.

Redovisning

22/5 2020 är sista dagen för inrapportering av resultat, något ni gör på en länk som kommer finnas på vår Facebooksida.

Resultat

27/5 2020 meddelar vi pristagare.